Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Swiadomy sen i OBBE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcialbym poznac wasze opinie na temat swiadomego snienia i OOBE.

Co do swiadomego snienia to jestem pewien,ze to jest mozliwe lecz mi sie jeszcze nie udalo.

OOBE tez probowalem i nawet na poczatku doszedlem do tego stanu wibracji ale juz od dluzszego czasu mi sie nie udaje.

Jak ktos wie o czym mowie to prosze o wasze opinie(moze komus sie udalo).A moze sadzicie, ze to nie prawda?

Opublikowano

Bylo sporo takich tematow.

Ja ostatnio probowalem LD sposobem - policz do 30 i otworz oczy. Probowalem bardzo dlugo. Wszyscy narzekaja, ze za szybko zasypiają, lecz ja mam odwrotny problem - nie mogę zasnąć, bo tak mi serce wali z podekscytowania tym, że zaraz będę w świadomym śnie, że po prostu się nie da...

No więc rozbudowałem ten sposób - podczas odliczania myślałem o seksie z fajną laską. Nie takie zwykłe, tylko jednoczesnie staralem sie odczuwac to tak jak w realu (all w myslach), ze np. jesli ja dotykam, to czuje to, a nie tylko widze ( taak, da rade tak, ale trzeba sie naprawde skupic ). Bylo o wiele latwiej dojsc do LD, ale - no wlasnie, nadal nie moglem zasnac, chociaz juz czulem, ze jestem jedna noga w śnie.

Opublikowano (edytowane)

Sorki nie mialem pojecia, ze byly juz takie tematy.

@down

Thx bede mial lekture na dzis xD

Co prawda jest duzo stron poswieconych tej tematyce ale chcialem poznac opinie uzytkownikow mpcforum :)

Edytowane przez Sivelt
Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Było tego jeszcze więcej -,-

Przeczytaj wszystko to będziesz wiedział co i jak.

; )

Opublikowano

nie pamiętam swoich snów, i to stoi na przeszkodzie...

Opublikowano

nie pamiętam swoich snów, i to stoi na przeszkodzie...

Wlasnie tez mam ten problem...a nawet jak pamietam jak sie obudze i zanim pojde zapisac(teraz bede trzymal zeszyt pod poduszka) to przez ten czas zapominam wiekszosc szczegolow xD

Opublikowano

no dokładnie... dodam że moje sny są bardzo pojebane ;)

wymyśliłem sobie nawet takie coś.

"Bardziej boję się swoich snów, niż waszych pojebanych słów"

~Lenart

Opublikowano

( troche dołącze się do tematu pytatnia )Mam pytanko czy takie coś jest bezpieczne? kiedyś próbowałem i przez moją szaloną fantazje zobaczylem coś naprawde przerażającego, chodzi mi o to jeśli nie będe kontrolował swoich myśli i wyobraże sobie coś strasznego i wybudze się drąc sie w niebogłosy ? czy może zmysł krytyczny będzie niedostępny?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Mi się swiadomy sn udał .

I w dodatku jeszcze miałem zwidy...

Ale warto było :D

HE HE HE ,

Opublikowano (edytowane)

Mi też się chyba ze 2 razy udało zupełnie przypadkowo. Tylko uważaj bo możesz pomylić real z rzeczywistością. Najlepiej to np pomyśleć żeby latać i jak zaczniesz latać to świadomy sen nie zaczniesz to wracaj do łóżka. Fajnie fajnie tak w tym śnie. Ja np zapierdzielałem ferrarkami, lambosami itp a potem wypadki strzelanki i pobicia. Ogólnie to zajeeeefajne. Dziś miałem świadomy sen ale nie wiedziałem że to świadomy sen i byłem na wycieczce szkolnej do kina a to "kino" to był syf że ja wale. Ale fajnie było z kolegami z klasy się gadało xD

Edytowane przez Kunnorinno
Opublikowano

A co by się stało gdyby w takim świadomym śnie się zgineło? o.O

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

najlepszy świadomy sen jest jak masz zmazy nocne :D wtedy się leci po całości :D :D :D

Zaufaj Dobrym Radom - Zdrada Dobrych Rani !

Opublikowano

A co by się stało gdyby w takim świadomym śnie się zgineło? o.O

gdy pomyślisz o śmierci, to się wybudzasz.

@

A jak odróżnić, że jest się w LD ?

Trzeba wyjść z łóżka czy jak ?

Opublikowano

N|SIMO trzeba np pomyśleć że latasz albo że klaśniesz i spadnie lodówka pełna kinder mlecznych kanapek. A jak nic się nie stanie tylko usłyszysz zapier*alaj do łóżka to znaczy że to rzeczywistość

Opublikowano

rozpierdalająca końcówka, za nią nawet dam Ci +

Hmm. Ja próbowałem i nie wychodziło.

Warto też poruszyć kwestię paraliżu sennego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...